Wedding Planner-ul Cristina Postolachi: „ fiecare cuplu își dorește o nuntă ca la nimeni, dar e ca la toți”

      Acum cererile în căsătorie și nunțile pot fi ALTFEL. Acest lucru îl poate asigura Cristina Postolachi, wedding palnner-ul care își dorește ca bărbații din Republica Moldova să fie mai curajoși în idei, iar logodnicile lor să nu țină cont de „gura lumii” și să iasă din tipare atunci când își vor organiza deja nunta. Eu am fost curioasă să mai aflu și alte detalii, așa că iată ce secrete și sfaturi am „cules” de la Cristina:

 

      Cea mai deosebită și memorabilă cerere în căsătorie. Cu siguranță prima cerere a fost cea mai emoționantă. Am avut parte de un cuplu superb şi de o logodnică cu adevărat surprinsă. Reacția ei, lacrimile, fericirea din ochii lor mi-au confirmat atunci că am ales job-ul potrivit! Nu voi uita niciodată acea ploaie ciobănească şi cumva din oră în oră șansele să realizăm cererea erau din ce în ce mai mici, ca până la final să ajung la restaurant, să-mi încep pregătirile şi ploaia să se oprească! Consider că a fost o zi binecuvântată pentru această activitate.

Când e vorba de surprize, bărbații din R. Moldova... nu sunt foarte creativi, cât de mult nu mi-aș dori să-i provoc la scenarii, gesturi mai deosebite, în final oricum ei optează pentru ceva mai clasic și mai intim.

Nunțile moldovenești sunt... bogate, vesele, cu mulți prestatori buni! Cumva aş mentiona că practic fiecare cuplu își dorește o nuntă ca la nimeni, dar e ca la toți! Îmi doresc să ieșim un pic din tipare şi să ofer concepte de nunți mai vaporoase, mai degajate, dar totodată să mențin frumosul tradițiilor.

      Miresele noastre sunt prea... dependente de părerea persoanelor din jur, a rudelor şi a invitaților. Îşi fac prea multe griji care ar trebui deja evitate, se pune accent pe dorința celorlalți, în defavoarea propriilor preferințe, deşi nunta chiar e evenimentul care le aparține.

Cel mai stresant moment de la o nuntă a fost... o ploaie serioasă de vară, unde în 30 de minute ne-am schimbat programul la 360 grade, natura a venit cu un dar superb pentru nunta lor. A fost un buchet de emoții diverse în care vremea și-a pus amprenta, dar finalul acelei nunți a depășit așteptările noastre.

La organizarea acestui eveniment cel mai important e... profesionalismul, atitudinea şi responsabilitatea.

Cred că deja ar trebui să renunțăm…  1. Pupatul la întâmpinarea oaspeților. 2. Rochii prea masive şi look-uri încărcate cu accesorii. 3. Florile de la întâmpinare, din păcate acestea se ofelesc, cad, nu mereu sunt ținute în apă, respectiv ele ar putea fi înlocuite, cu o colecție de vinuri, cărți, sau chiar lucruri care pot fi ulterior donate. 4. Fotosesii în ziua evenimentului, sunt foarte epuizante pentru miri. 5. Aşteptarea ierarhică a invitaților, pentru că se stresează mirii, programul întârzie, iar ceilalți invitați punctuali sunt nevoiți să aştepte.

Mirii nu trebui să... uite să vină la nuntă, de restul mă ocup eu.

Cea mai mare greșeală pe care o fac mirii este necalcularea exactă a bugetului, de obicei ei sunt neatenți atunci când semnează contracte. Rareori când bugetul propus este egal cu cheltuielile finale.

Soacrele de obicei sunt... obositoare.

Cred că decorul unei nunți e... cel ce bucură ochii şi oferă atitudine, personalitate evenimentului dar și poze inedite.

Regia propriei nunți va fi... desigur creată de mine şi cred că în scenariu evenimentului meu voi realiza multe vise al multor mirese! Voi fi mai curajoasă în alegeri şi chiar nu voi ține cont de preferințele celorlalți, îmi doresc să ofer invitaților mei ceva diferit!